Kyckling som har det bra, smakar bra!

 

Alla Bjärefågels kycklingar är majskycklingar. Men de är också mycket mer och därför heter de istället Bjärekycklingar.

Bjärekycklingarna föds upp i mindre grupper och de har dubbelt så mycket yta per fågel jämfört med vad som är standard i Sverige. Det goda utrymmet gör att kycklingarna håller sig naturligt friska utan antibiotikaliknande preparat eller antibiotika. Vid årsskiftet 2014/2015 uppgraderade Bjärefågel dessutom Bjärekycklingen med den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen. Den tar 52-57 dagar på sig att växa klart, jämfört med de vanliga 30-35 dagarna. En kyckling som får lov att växa lite långsammare – i sin egen takt – mår också bättre.

Bjärekycklingarna äter ett helt vegetabiliskt foder, där basen är majs odlad i nordvästra Skåne. Det GMO-fria fodret innehåller även baljväxter, spannmål, soja, vitaminer och mineraler för att fåglarna ska må riktigt bra.

Alla Bjärefågels kycklingar är uppfödda på och runt Bjärehalvön. För fåglarnas skull och av miljöskäl är maximal tid för transport cirka en timme. Bjärefågel använder alltid två händer om kropp och vingar när de hanterar fåglarna. Det säkerställer att djuren mår bra både före och efter transport.

Bjärefågel tillsätter aldrig saltlake i oförädlade produkter: de innehåller 100 procent kyckling. Bjärekyckling har mycket textur i köttet och den är rik på smak. Den smakar som kyckling gjorde förr!



Recept






 
¨