Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
En enkel väg till middag gjord på halvfabrikat-kebab med en superenkel sås. Servera
20 Min 10 IngredientsRöd paprika med lite brända kanter från ugnen blir fantastiskt söt och god att
20 Min 10 IngredientsGrön paprika o kummin tycker jag är det viktigaste i en mustig gulasch. Det är liksom
20 Min 10 IngredientsEn enkel rätt som blir supersaftig i ugnen. Här görs den med broccoli och salladslök, dock möjligt a
20 Min 10 IngredientsKlyftpotatis i ugn är ett enkelt tillbehör som reder sig självt i ugnen. Några
20 Min 10 IngredientsHär är en jätteenkel kycklingkebab-gryta som jag tycker att du ska laga till kommande
20 Min 10 IngredientsSmå gulliga champinjoner passar bra att använda hela tycker jag, måste dock vattnas
20 Min 10 IngredientsOch här har vi något annat gött: en krämig pasta med tomat, vitlök & &
20 Min 10 IngredientsTorsdag och då äter man pannkakor, det är sen gammalt. Jag gör enkla pannkakor
20 Min 10 IngredientsBroccoliris är naturligtvis egentligen inte ett ris utan helt enkelt grovt riven broccoli som k
20 Min 10 IngredientsDet här är ett kycklingrecept som sparar på disken och älskar du potatisgrat&au
20 Min 10 IngredientsVanlig pasta som köps torkad. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, vanli
20 Min 10 IngredientsDet här är en snygg topping till desserter och chipsen håller sig några veckor
20 Min 10 IngredientsRiven eller skavd spelar ingen roll. Parmesanost har sin givna plats på toppen!
20 Min 10 Ingredients