Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
500 g |
|
140 g |
|
4 msk |
|
1 msk |
|
2 dl |
|
1 st |
|
1 tsk |
|
|
|
0.5 st |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 tsk |
|
2 msk |
|
2 msk |
|
4 dl |
|
0.5 st |
|
1 dl |
|
1 msk |
|
1 dl |
|
|
|
800 g |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
|
25 g |
Värm ugnen till 200 grader C.
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla ca. 10 minuter.
Ta fram resten av ingredienserna under tiden samt smörj en bakform med smör och klä den med bacon enligt bilden. Det går även att lägga ut bacon på en skärbräda och sedan forma en limpa på frihand om du inte har en bakform.
Ströbröd ,Potatismjöl ,Mjölk ,Bacon ,Smör
Blanda ner ägg, salt, peppar, riven lök och eventuell torkad svamp i ströbrödsblandningen. Tillsätt köttfärsen och blanda allt till en jämn smet, avsluta med att fördela oliverna. Lägg smeten i formen och vik runt bacon-skivorna snyggt.
Köttfärs ,Ägg ,Salt ,Svartpeppar ,Lök, gul ,Oliver ,Trattkantarell, torkad
Värm en tjockbottnad kastrull på medelvärme och bryn smöret. Blanda i mjölet och bryn det någon minut under omrörning så att det bildas en pasta. Späd med vatten tillsammans med buljongtärning och trattkantarellerna. Rör om och låt koka upp.
Smör ,Vetemjöl ,Vatten ,Buljong, tärning ,Trattkantarell, torkad
Låt koka upp och sedan småkoka ytterligare 15-25 minuter, ca 15 minuter för färskpotatis och ca 20 minuter för vinterpotatis och ytterligare några minuter om du har stora potatisar. Glänta gärna lite på locket så att inte vattnet kokar över.
Känn med en sticka i den största potatisen och avbryt kokningen när den fortfarande har en liten hård kärna för att unvika överkokt potatis, den mjuknar på eftervärmen.
Häll av vattnet med locket på glänt för att hindra potatisen från att ramla ur kastrullen
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
Västerbottenpaj är ett måste till skaldjur, även om du inte är i Väst
20 Min 10 IngredientsKöttbullar som först kokats i buljong och sedan steks för att få fin yta blir l
20 Min 10 IngredientsAtt rosta rot- och grönsaker med citron ger en god smakbrytning som gör att råvarorn
20 Min 10 IngredientsLen och krämig soppa av vit sparris och en djup smak av umamibomben misopasta. Misopasta hittar
20 Min 10 IngredientsSmakrik sås till fisk och panerade rätter. Det finns många sätt att göra
20 Min 10 IngredientsKlassisk sallad med färger från den italienska flaggan. Så enkel att göra som
20 Min 10 IngredientsSmå enkla desserter är klart underskattat och det blir ofta antingen en avancerad eller s
20 Min 10 IngredientsSnabb och enkel pastalyx, här med äggblandning för en extra krämig Carbonara
20 Min 10 IngredientsGrundrecept för att koka bulgur med rostade nudlar. Bulgur är baserat på vetekä
20 Min 10 IngredientsDe här skruvade bröden är enkla att göra med färdig smördeg, antingen
20 Min 10 IngredientsDelizie är en av mina absoluta favoriträtter och den blir allra bäst med hemgjord pas
20 Min 10 IngredientsEn stadig råkostsallad med härliga primörer
20 Min 10 Ingredients