Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
I'm Cooking for
|
500 g |
|
140 g |
|
4 msk |
|
1 msk |
|
2 dl |
|
1 st |
|
1 tsk |
|
|
|
0.5 st |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 tsk |
|
2 msk |
|
2 msk |
|
4 dl |
|
0.5 st |
|
1 dl |
|
1 msk |
|
1 dl |
|
|
|
800 g |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
|
25 g |
Värm ugnen till 200 grader C.
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla ca. 10 minuter.
Ta fram resten av ingredienserna under tiden samt smörj en bakform med smör och klä den med bacon enligt bilden. Det går även att lägga ut bacon på en skärbräda och sedan forma en limpa på frihand om du inte har en bakform.
Ströbröd ,Potatismjöl ,Mjölk ,Bacon ,Smör
Blanda ner ägg, salt, peppar, riven lök och eventuell torkad svamp i ströbrödsblandningen. Tillsätt köttfärsen och blanda allt till en jämn smet, avsluta med att fördela oliverna. Lägg smeten i formen och vik runt bacon-skivorna snyggt.
Köttfärs ,Ägg ,Salt ,Svartpeppar ,Lök, gul ,Oliver ,Trattkantarell, torkad
Värm en tjockbottnad kastrull på medelvärme och bryn smöret. Blanda i mjölet och bryn det någon minut under omrörning så att det bildas en pasta. Späd med vatten tillsammans med buljongtärning och trattkantarellerna. Rör om och låt koka upp.
Smör ,Vetemjöl ,Vatten ,Buljong, tärning ,Trattkantarell, torkad
Låt koka upp och sedan småkoka ytterligare 15-25 minuter, ca 15 minuter för färskpotatis och ca 20 minuter för vinterpotatis och ytterligare några minuter om du har stora potatisar. Glänta gärna lite på locket så att inte vattnet kokar över.
Känn med en sticka i den största potatisen och avbryt kokningen när den fortfarande har en liten hård kärna för att unvika överkokt potatis, den mjuknar på eftervärmen.
Häll av vattnet med locket på glänt för att hindra potatisen från att ramla ur kastrullen
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
En fantastisk smakhöjare som blir klar på ett kick!
20 Mins 10 IngredientsEtt fint alternativ till traditionell guacamole!
jag serverade den här tillsammans med Ch
En riktig husmansklassiker, alla har sina egna sätt. Jag gillar att använda ost och fä
20 Mins 10 IngredientsVacker som en tavla och dessutom en matigare variant av fläskpannkaka.
20 Mins 10 IngredientsDet här är en riktigt klassiker från axelvaddarnas 80-tal. Toppa gärna med smul
20 Mins 10 IngredientsEnklare sås kan det knappt bli än en kall crème fraîche blandad med dijonsen
20 Mins 10 IngredientsEtt användbart tillbehör baserat på couscous, går naturligtvis att variera med vad som finns hemma!
20 Mins 10 IngredientsVem kom egentligen på att blå- eller grönmögelost ska kallas "ädelos
20 Mins 10 IngredientsDet här är inget egentligt recept utan mer ett väldigt enkelt tillbehör för
20 Mins 10 IngredientsEn riktig klassiker som kan serveras med en mängd olika tillbehör.
20 Mins 10 IngredientsEnkel sallad med fräsch löksmak från purjolök.
20 Mins 10 IngredientsIkväll blev det en barnvänlig 80-talsklassiker som aldrig går ur tiden. Få ing
20 Mins 10 IngredientsPulled pork är ett perfekt sätt att laga smakrik mat till många personer på en
20 Mins 10 IngredientsKlyftpotatis i ugn är ett enkelt tillbehör som reder sig självt i ugnen. Några
20 Mins 10 Ingredients