Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
En enkel sås som kan göras antingen på turkisk yoghurt eller crème fraî
20 Min 10 IngredientsDet här är ett perfekt recept att använda de där fina trattkantarellerna du hitt
20 Min 10 IngredientsKöttbullar som först kokats i buljong och sedan steks för att få fin yta blir l
20 Min 10 IngredientsTvå goda matlådor på kyl- & frysstäd! Städ låter ju sjukt nog
20 Min 10 IngredientsStuvade makaroner är fantastiskt gott till både köttbullar och korv. Ta med lite mus
20 Min 10 IngredientsMed lite kokt potatis, lök och lite kassler kommer du långt och med ett ägg o bladpe
20 Min 10 IngredientsEtt planeringerecept för att komma ihåg att skaffa bladpersilja som smakrik dekoration. S
20 Min 10 IngredientsBarnen älskar ost så jag körde vegetariskt med en halloumi stroganoff! I den anv&aum
20 Min 10 IngredientsSopptorsdag och en härlig soppa på hela SAN Marzano burktomater. Serverad med en kli
20 Min 10 IngredientsDet här receptet blir en sats på ca. 3 dl pesto och till skillnad från traditionell
20 Min 10 IngredientsPorcetta är en fläsksida som fyllts med goda örter och sedan rullats ihop till en rul
20 Min 10 IngredientsCeviche kommer är Perus nationalrätt och innehåller oftast vit fisk, limejuice, kori
20 Min 10 IngredientsLasagne kan göras i en mängd olika varianter och här kommer en med salsiccia-fär
20 Min 10 IngredientsSkillnaden mellan stekt lök och karamelliserad lök är att den karamelliserade tar&nbs
20 Min 10 Ingredients