Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Severity: Notice
Message: Undefined variable: rid
Filename: _parts/modal-card-rating-modal.php
Line Number: 15
Backtrace:
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/views/_parts/modal-card-rating-modal.php
Line: 15
Function: _error_handler
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/views/_inc/_slider.php
Line: 354
Function: view
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/views/menu-details.php
Line: 2
Function: view
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/controllers/Site.php
Line: 288
Function: view
File: /var/www/clients/client0/web22/web/index.php
Line: 315
Function: require_once
CHEF WORK LEVEL:
I'm Cooking for
|
3 dl |
|
9 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
2 st |
|
1 |
|
0.5 dl |
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
50 g |
|
5 st |
|
5 skivor |
|
|
|
1 st |
|
2 msk |
Skala och finhacka charlottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull.
Charlottenlök ,Avorioris ,Olivolja
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Vänd ner den rivna osten i risotton och tillsätt några matskedar olivolja. Osten gör att risotton tjocknar och blir den för stabbig kan mer olja eller buljong tillsättas. Smaka av med salt och nymalen peppar
Parmesanost, riven
Klar att serveras!
Servera direkt eftersom risotton fortsätter tillagas på eftervärmen och blir lätt stabbig om den får stå för länge.
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Lägg de stekta lårfiléerna och citron i ugnsformen och blanda runt ordentligt. Låt stå och dra ca 15 minuter.Värm ugnen till 175 grader under tiden.
Sätt in formen i ugnen och ugnsbaka i ca. 20 minuter på 175 graders värme. Ta gärna ut formen och ös köttsaften över filéerna någon gång.
Ta ut kycklingen ur ugnen och ös köttsaften över fileerna, låt stå ca 5 min före servering.
Garnera gärna med några färska timjankvistar.
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
Färdig att servera!
Servera gärna tillsammans med en god olivolja eller någon annan sallads-sås
En variant av kyckligfile i ugn där alla möjliga grönsaker kan vara med!
20 Mins 10 IngredientsSnyggt o snabbt tillbehör som kan fixas med grillpannan om grillen står för långt bort...
20 Mins 10 IngredientsEn enkel och snabb sås med ingredienser som ofta finns hemma. Löksås är ett måste till klassiker som stekt fläsk, isterband eller pannbiff.
20 Mins 10 IngredientsKycklingsteak är en urbenad kycklingklubba, huttar du ingen sådan så kan du även prova med kycklinglårfile. Fyll med persilja samt vitlök och linda runt bacon, stek i panna för god yta och efterstek sedan i ugn för att behålla saftigheten.
20 Mins 10 IngredientsEtt lite annorlunda sätt att servera kycklingbröst
20 Mins 10 IngredientsFrysta haricot verts eller brytbönor som de också kallas, är ett spänstigt tillbehör som passar i de flesta sammanhang. Frysta haricot verts är redan förvällda så det gäller att inte överkoka dem. Det här receptet är anpassat för att koka frysta bönor i kastrull.
20 Mins 10 IngredientsEtt snabbt och enkel smakexplosion!
Välj en torr, lagrad parmesan så flyter inte chipsen ut så mycket och de får finare färg.
En klassiker som kan varieras i oändlighet.
Vill du byta till en vegetarisk variant med röda linser istället så titta på denna!
Jordärtskockspure med parmesan funkar mycket bra ihop med stekt kött som t ex entrecôte eller utskuren biff eller som tillbehör till något vegetariskt
20 Mins 10 IngredientsI'm Cooking for
People
|
50
|
|
5
|
|
5
|
|
|
|
1
|
|
2
|