Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
I'm Cooking for
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
Grillost och linser med tandoori är en överaskande god kombination. Testa gärna denna
20 Mins 10 IngredientsRiven halloumi ovanpå en urgröpt zucchini-halva är en snabb middag eller lunch som &
20 Mins 10 IngredientsKrämig och smakrik soppa som passar både som förrätt och huvudrätt. Kombin
20 Mins 10 IngredientsDet här är en riktigt klassiker från axelvaddarnas 80-tal. Toppa gärna med smul
20 Mins 10 IngredientsRostade solrosfrön funkar så bra till topping på mat som olika vegetariska rät
20 Mins 10 IngredientsRostas är den möraste delen av rostbiffen och passar som ett alternativ till oxfilè
20 Mins 10 IngredientsEnkelt basrecept som funkar med de grönsaker eller rotsaker du har hemma, se förslaget i i
20 Mins 10 IngredientsHemmagjord körsbärssaft är ett supernekelt sätt att ta vara på alla kö
20 Mins 10 IngredientsProsciutto, Parma, Serrano, ... Luft-torkad skinka har många namn eftersom det är så gott!
20 Mins 10 IngredientsUgnsrostade kikärtor är ett bra snacks eller ett perfekt krisp för att ge variation i
20 Mins 10 IngredientsPotatis och purjolök passar superbra ihop i en soppa och här får de sällskap av
20 Mins 10 IngredientsFärsk tonfiskfilé som fått marinera i chili & lime en stund före den &ari
20 Mins 10 IngredientsKlassikern stuvade makaroner i ny tappning, här med en italiensk twist!
Se äv
Servera en ljummen couscous- & featostsallad med rödkål, körsbärstomat, gur
20 Mins 10 Ingredients