Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
200 | g |
|
1 | st |
|
2 | msk |
|
3 | msk |
|
4 | korn |
|
2 | st |
|
3 | msk |
|
3 | msk |
|
1 | krm |
Såser, Mejeri, Middag, Europa, Koka
|
Blanda den finhackade löken, vinägern, vattnet, krossade vitpepparkorn och ca hälften av dragonen i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Reducera till ca. hälften av volymen. Sila sedan avkoket och häll tillbaka i kastrullen.
Separera äggulorna från äggvitan undertiden som blandningen reduceras.
Charlottenlök Vinäger, vitvins Vatten Vitpeppar Dragon Äggula
Nu kommer det svåra och det gäller att inte ha för varmt här, max ca 50 grader. Blir det för varmt så koagulerar äggulan och blir grynig så att såsen skär sig.
Gör så här: Häll först tillbaka avkoket med vinäger och dragon i kastrullen och värm försiktigt till ca 40 grader. Blanda i äggulorna och vispa till ett fint skum. TIillätt sedan smöret några droppar i taget och vispa kraftigt så att smöret binder sig till äggulan samtidigt som kastrullen värms försiktigt. När blandningen börjar tjockna något så tas kastrullen bort från värmen och placeras t ex på en fuktig trasa för att inte kasa iväg. Tillsätt resten av smöret under kraftig vispning tills den blir lagom fast (ungefär som majonäs)
För lös sås- prova att värm försiktigt till ca. 50 grader C under vispning
Såsen skär sig- Kyl snabbt, antingen med en isbit, en matsked kallt vatten eller sänk ner kastrullen i kallt vattenbad under kraftig vispning.
Äggula Smör