Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Den här husmansklassikern gör jag allt för sällan har jag kommit på. Kanske för den passar bättre en kall vinterdag, och säkert för att det tar lite tid för att få högreven mör och god. Men det är ju så smarrigt!
Kolla in det här och andra recept på min Instagram!
|
Jag lagar mat för
|
2 | kg |
|
1 | st |
|
2 | st |
|
1 | knippe |
|
3 | st |
|
2 | msk |
|
2 | msk |
|
||
|
3 | msk |
|
5 | msk |
|
9 | dl |
|
3 | msk |
|
2 | tsk |
|
3 | dl |
|
Huvudrätter, Kött, Europa, Koka
|
Putsa köttet och dela det i mindre bitar. Lägg ner det i gryta med kokande vatten. Koka upp och skumma det väl. Tillsätt salt, morot, purjo, lagerblad och persilja. Lägg vitpepparkorn och kryddpepparkorn i en tekupa och lägg i grytan.
Högrev Salt Purjolök Morot Persilja Lagerblad Kryddpeppar, hela korn Vitpeppar, hela korn
Ta upp grönsakerna och tekulan. Häll av och spara på köttbuljongen. Tillsätt ett par msk smör i grytan med köttet i. Strö över vetemjöl och blanda runt det. Späd med buljongen och ev. lite vatten (gärna potatisvattnet). Tillsätt ättika och socker. Smaka av med salt och peppar. Lägg i rikligt med hackad dill.