Vem kom egentligen på att blå- eller grönmögelost ska kallas "ädelost"? Strunt samma, den här såsen passar som en smäck till både vegetariska alternativ som till kött. Mängderna är mycket ungefärliga så ta så mycket du vill och se bara till att det blir en bra konsistens!
Värm upp grädden i en kastrull på medelvärme och smula i mögelosten. Rör runt tills grädden börjar småbubbla.
Vispgrädde, 35-45% fett
Blåmögelost
Steg 2
5 Min
Låt småkoka några minuter tills såsen blivit lagom krämig. BLir den för tjock kan du späda med lite mer grädde och blir den för rinnig kan du koka några minuter till alternativt lägga i lite mer ost. Rör runt då och då.
Steg 3
2 Min
Klar att severa!
Här finns det kakor!
Vi använder enhetsidentifierare, så kallade cookies, för att anpassa innehållet och annonserna till användarna,
tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare
och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.
Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat
in när du har använt deras tjänster. Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats."