Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
40 | st |
|
2 | l |
|
2 | kg |
|
3 | st |
|
40 | g |
|
2 | krm |
, I säsong- Sommar
|
Börja koka upp vattnet i en kastrull och ta fram övriga ingredienser.
Skaka av varje blomklase och lägg upp dem på en handduk/ tidning utomhus så att eventuella småkryp kan vandra iväg (kan förberedas någon timme i förväg). Plocka bort löv, skräp och grova stjälkar från blommorna
Skrubba sedan citronerna och skiva dem i ca. 5-7 mm tjocka skivor.
Vatten Fläder, blomklasar Citron
Rör ner sockret i det kokande vattnet så att allt löses och kokar upp. Tillsätt citronsyran (och eventuellt natriumbensoat) och rör runt. Natriumbensoat används för att förlänga hållbarheten på saften och det går även bra att frysa flädersaften till nästa års skörd.
Strösocker Citronsyra
Varva fläderblommorna och citronskivorna i en stor kastrull, krus eller plastbunke och häll sedan över den varma sockerlagen.
Täck med en stor tallrik direkt ovanpå blommorna eller lägg en plasfolie direkt på ytan så att så få blommor som möjligt sticker upp ovanför ytan av sockerlagen. Uppstickande blommor kan ibland mögla om du har otur.
Täck gärna med ett ytterligare kastrull-lock för att undvika ljus.