Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
1 | st |
|
5 | st |
|
4 | st |
|
1 | citron |
|
0.5 | citron |
|
2 | msk + kvist |
|
100 | g |
|
3 | st |
|
||
|
||
|
Huvudrätter, Fågel, Middag, Ugnsbaka
|
SMÖR:
Förvärm ugnen på 225°C (200°C i varmluftsugn).
Finhacka sardellerna. Skala och riv vitlöken. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften från halva citronen. Finhacka rosmarinen. Blanda smör, sardeller, vitlök, citronskal, citronsaft och rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
Sardell-filé Vitlök, klyfta Citron zest Citron, pressad saft Rosmarin Smör Salt Svartpeppar
KYCKLING:
Tryck in smöret under skinnet på kycklingen, framför allt vid bröst och lår. Tips! Stick först in fingret under skinnet och skapa en ficka. Därefter trycker du in smöret och fördelar jämnt under skinnet. Ta lite av smöret och gnid runtom kycklingen och avsluta med flingsalt och svartpeppar.
Skala och skär löken i klyftor. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med löken och några kvistar rosmarin.
Kyckling, hel Rosmarin Flingsalt Svartpeppar