Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
800 | g |
|
2 | msk |
|
2 | msk |
|
1 | tsk |
|
1 | st |
|
5 | kvistar |
|
2 | kvistar |
|
1 | tsk |
Tillbehör, Rotfrukter, Middag, Vegetariskt, Ugnsbaka
|
Sätt ugnen på 225 grader C.
Skala och dela potatisen i klyftor, stora klyftor tar längre tid i ugnen jämfört med små.
Skölj av potatisklyftorna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
Blanda under tiden olivolja, smör, vitlök (krossad, hackad eller pressad), salt och eventuella andra kryddor i en bunke. Torka eventuellt av potatisen och blanda den sedan med oljan i skålen. Se till att kryddoljeblandningen kommer runt hela potatisen.
Smöra en ugnsfast form eller ugnsplåt.
Potatis, fast Smör Olivolja Salt Vitlök, klyfta TImjan Rosmarin Paprikapulver
Fördela potatisen i den smorda formen/ plåten och sätt in i mitten av ugnen 20-45 minuter beroende av hur stora potatisbitarna är.
Känn efter med potatis-sticka så att de är genombakade, det ska inte vara någon hård kärna kvar och samtidigt ska inte potatisen brännas. Vänd eventuellt potatisen några gånger med en stekspade.