Att koka perfekta ägg är en konst. Här kokas vattnet upp först och sedan läggs ägget i med en sked för att få bättre kontroll på kokningen. Och perfekta ägg har ju en krämig gula, eller hur?
Koktiden (8 min) gäller för ett normalstort ägg, korta ner med 1 minut för små ägg och lägg till en minut för stora ägg.
Fyll vatten i en kastrull så mycket att det kommer att täcka ägget
Ställ kastrullen med vatten på spisen och låt koka upp
Steg 2
8 Min
Lägg i ägget i det kokande vattnet med hjälp av en matsked
Koka i småbubblande vatten ca 8 minuter för ett normalstort ägg (60g)
Ägg
Steg 3
2 Min
Häll av vattnet och spola ägget med kallt vatten.
Färdigt att serveras!
Svep in i en handduk om ägget ska ligga en stund så håller det sig varmt, kyl direkt om det ska serveras kallt.
Här finns det kakor!
Vi använder enhetsidentifierare, så kallade cookies, för att anpassa innehållet och annonserna till användarna,
tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare
och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.
Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat
in när du har använt deras tjänster. Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats."