Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
5 | dl |
|
3 | st |
Pasta, Övrigt, Vegetariskt, Koka
|
Börja med att hälla upp mjölet på ett bakbord eller fat och skapa en "krater" i mitten där de knäckta äggen ska i. En deciliter mjöl väger ca. 60g och det är inte så noga med exakta mängder.
Blanda först ihop äggen med en gaffel eller sked och fortsätt sedan med att blanda in mjölet succesivt tills allt ägg blandats med mjölet. Fortsätt sedan att knåda ihop degen för hand tills den är välknådad utan klumpar, ca. 5-10 minuter. Det funkar även att blanda i en degblandare...
Avsluta med att slå in hela degen i plastfolie.
Ägg Durumvetemjöl
Dela upp degen i fyra delar och kavla ut den tunt eller använd en pastamaskin för att valsa ut degen.
I båda fallen är det bra att platta ut degen med händerna före kavling/ pastamaskinen.
Viktigt att degen inte kletar, då behöver den mer mjöl!
Forma pastan till önskad form och låt den gärna torka på ytan innan kokningen