Potatisbullar kan användas till mycket. De är goda i sig själva och så kan du göra enkla och snygga förrätter genom att grädda tinade potatisbullar i våffeljärn så att de får ett fint mönster. Potatisbullarna kan sedan användas till förrätter (t ex denna), snacks eller drinktilltugg.
Börja med att tina potatisbullarna, de behöver vara mjuka för att formas i våffeljärnet.
Det tar ca 30 minuter i rumstemperatur om de läggs ut på ett fat. Potatisbullarna kan även tinas i kylskåp över natten eller tinas försiktigt i mikrovågsugn.
Potatisbullar, frysta
Steg 2
3 Min
Värm våffeljärnet. När det blivit varmt, smörj med smör både i lock och botten av våffeljärnet.
Lägg i potatisbullarn och tryck ihop våffeljärnets halvor ordentligt.
Smör
Steg 3
2 Min
Låt gräddas några minuter tills potatisbullarna fått en fin, frasig, yta. Exakt hur lång tid det tar beror dels av våffeljärnets effekt och hur frasig yta som önskas. Titta efter ca. 1-1,5 minuter och grädda ytterligare om de inte blivit klara.
Steg 4
2 Min
Klart! Servera direkt medans ytan fortfarande är frasig och potatisbullarna ljumma.
Här finns det kakor!
Vi använder enhetsidentifierare, så kallade cookies, för att anpassa innehållet och annonserna till användarna,
tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare
och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.
Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat
in när du har använt deras tjänster. Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats."