Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
1 | kg |
|
1 | st |
|
1 | st |
|
2 | st |
|
2 | dl |
|
0.5 | dl |
|
1 | tsk |
|
0.8 | l |
Soppor, Grönsaker, Middag, Vegetariskt
|
Värm ugnen till 225 grader C. Dela pumpan och gröp ur kärnorna med en sked (spara gärna kärnorna o rosta dem!). Skala och dela sedan pumpan i cirka 2 cm stora tärningar. Förbered även paprikan och lökarna som delas i lika stora delar som pumpan. Lägg sedan allt tillsammans på en plåt med bakplåtspapper, salta och ringla över olivoljan.
Butternut-pumpa Paprika, röd Lök, gul Vitlök, klyfta Olivolja Salt
Häll upp grönsaksbuljongen i en stor kastrull, spara dock gärna någon deciliter att späda med på slutet så att inte soppan blir för blaskig. Lägg sedan i den rostade pumpan mm och låt koka upp. Blanda i creme fraiche och mixa med en mixer eller mixerstav. Smaka av med salt och späd eventuellt med buljong.
Färdig!
Servera gärna med en smörgås, rostade pumpakärnor eller en frisk bönsallad. Chiliflakes funkar också för att göra soppan lite hetare.