Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
700 | g |
|
1 | st |
|
1 | st |
|
1 | knippe |
|
300 | g |
|
12 | st |
|
1 | pkt |
|
2 | tsk |
|
1 | dl |
|
||
|
Huvudrätter, Kött, Middag, Grilla
|
Börja med att ta fram köttet, krydda och droppa över lite olja. Använd gärna en marinad eller grillkryddor efter tycke och smak.
Marinera även grovt delad sparris, paprika och squash i lite olivolja, några droppar rödvinsvinäger, salt och peppar så att de hinner suga i sig kryddor och olja före de möter grillen.
Förvara svalt om köttet & grönsakerna förbereds långt i förväg, lägg dock fram dem ca. 30 minuter så att de blir rumstempererade före grillningen. Förbered grillen så att allt är klart när det är dags att grilla.
Flankstek Sparris Paprika, röd Squash Salt Peppar Olivolja
När det börjar dra ihop sig till att äta är det dags att grilla. Börja med att grilla flanksteken till ca. 55 grader C, ca. 3-4 minuter på varje sida över direkt värme på grillen. Lägg sedan köttet åt sidan ca 10 minuter paketerat i t ex bakplåtspapper så att det får vila till sig innan det skärs upp.
Grilla grönsakerna under tiden så att de får fin färg, gärna i en korg eller i grillform med öppningar för att få till grillsmaken. Kör på direkt värme tills de får fin färg, rör om då och då under tiden. Ca 6-10 minuter totalt beroende på grilleffekt.