Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
1.5 | kg |
|
2.5 | dl |
|
2 | tsk |
|
2 | st |
|
3 | st |
|
1 | tsk |
|
300 | g |
Huvudrätter, Kött, Middag, Europa, Husmankost, Koka
|
POTATISDEGEN
Knäck de 2 äggen i en djup tallrik och vispa ihop tills de har en jämn färg. Mät upp vetemjöl och salt. Ta en slev och blanda den kalla, pressade potatisen med mjöl och salt tills allt är jämnt fördelat. Vänd därefter ner de vispade äggen i blandningen. OBS! degen ska endast vändas ihop lätt, inte knådas. Det gör inget om degen inte blir helt jämn. Forma sedan potatisdegen till en 5-6 cm tjock rulle och dela denna i ca. 15 lika stora delar.
Ägg Vetemjöl Salt
FYLLA KROPPKAKORNA
Ta fram fyllningen, dvs blandningen med fläsk och lök.
Mjöla handen lätt och ta en bit deg i handen. Gör sedan en fördjupning i mitten av degen och lägg i ca 1 msk fyllning i fördjupningen. Forma degen runt fyllningen och se till att degen täcker runt om. Tryck ihop kroppkakan och rulla den lätt mellan handflatorna så att den blir jämn och slät, lägg den sedan på en mjölad skärbräda.