Svart ris är mytiskt. Det kallades tidigare för "det förbjudna riset" och fick endast lagas till kinesisk adel. Numera är det mest känt för sitt höga innehåll av antioxidanter och att det är näringsrikt. Riset smakar fylligt o nötigt, funkar till det mesta och även i matiga sallader.
Blötlägg gärna riset 12-24 timmar före det ska användas så blir det lättare för kropp
Mät upp ris och vatten i en kastrull.
Låt koka upp under lock.
Svart ris
Vatten
Steg 2
45 Min
Dra ner temperaturen till "låg" och låt sjuda under lock i ca. 45 minuter.
Salta mot slutet av kokningen.
Salt
Steg 3
5 Min
Klart!
Låt gärna stå ca. 5 minuter före servering
Här finns det kakor!
Vi använder enhetsidentifierare, så kallade cookies, för att anpassa innehållet och annonserna till användarna,
tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare
och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.
Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat
in när du har använt deras tjänster. Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats."