Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
5 | dl |
|
2 | msk |
|
1 | tsk |
Mejeri, Vegetariskt, Syra/ Pickla, Matminnen
|
Det här är det svåra steget! Blanda grädde och creme fraiche och låt stå framme ca. 24h i rumstemperatur.
Creme fraichen kan bytas ut mot A-fil också. Det här steget bestämmer hur syrligt smöret kommer att bli, prova gärna olika kombinationer och tider. Notera resultatet...
Visp-grädde, 35-40% fett Creme fraiche
Samla smöret på kanten av bunken och häll av kärnmjölken som kan sparas till bakning. Fyll på med nytt, iskallt vatten och mosa runt smöret en stund för att sedan samla det på kanten av bunken igen. Upprepa några gånger tills vattnet inte längre blir grumligt av rester från kärnmjölken. Smaka av det färdiga smöret med flingsalt som blandas runt.
Flingsalt