Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
Livar upp denna regniga söndag med recept på min syrliga bea!! Har testat några olika varianter det senaste och nuuu har jag äntligen hittat rätt kombo av allt! Fick mycket bra betyg i fredags när jag gjorde denna, så himla roligt.
Kolla in filmen på hur jag gjorde på min Instagram!
I'm Cooking for
|
5 st |
|
5 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 dl |
|
0.5 dl |
|
1 msk |
|
200 g |
|
2 st, stora |
|
1 dl |
|
0.5 tsk |
|
0.5 krm |
REDUKTION
Börja med reduktionen! Mät upp alla ingredienser; persiljestjälkar, vitpepparkorn, vitvinsvinäger, vatten, löken och hälften av den torkade dragonen. Lägg i en kastrull (använder du fryst persilja så kan du utesluta stjälkarna). Koka upp snabbt och låt koka på hög värme 1 minut. Sila sedan av den och häll tillbaka 0,75 dl av vätskan i kastrullen, gillar du lite mindre syrlig smak kan du använda 0,5 dl till en början för att i så fall droppvis hälla i resten mot slutet när såsen är klar.
Vitpeppar, hela korn ,Persiljestjälkar ,Vinäger, vitvins ,Vatten
BEA
Finhacka persiljan och smält smöret och ställ detta åt sidan. Lägg äggulorna i kastrullen med reduktionen, sätt plattan på låg värme (jag hade 3 av 9). Lägg en disktrasa på plattan och ställ kastrullen ovanpå. Vispa hela tiden tills blandningen tjocknar och blir len och fin, det tar kanske 5 minuter eller nåt sånt.
Vispa sedan ned smöret i en tunn stråle under kraftig omrörning, ta inte med vasslen som bildas i botten (den är salt så inte hela världen om lite kommer med, men det är för att få utrymmet att justera mängden salt själv istället). När smöret är slut vänder du ned persilja, resten av den torkade dragonen, salt & vitpeppar.
Äggula ,Persilja, finhackad ,Äggula ,Persilja, finhackad ,Salt ,Vitpeppar, malen ,Dragon, torkad
Trendig husmanskost från Småland. Det här receptet ger bastanta kroppkakor med lago
91 Mins 7 IngredientsEn vegetarisk risotto med svamp och grönsaksbuljong. Gott både för sig själv oc
30 Mins 8 IngredientsJordärtskockspure med parmesan funkar mycket bra ihop med stekt kött som t ex entrecôte eller utskur
19 Mins 4 IngredientsVanlig pasta som köps torkad. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, vanli
17 Mins 3 IngredientsGrundrecept för ris, ett bra tillbehör till olika maträtter.
Det finns massor
Kokt potatis är ett bra tillbehör som funkar till många rätter. Här ä
32 Mins 1 IngredientsEn enkel rätt som kan serveras med pasta och eventuellt bacon
9 Mins 3 IngredientsEtt lite annorlunda sätt att servera kycklingbröst
38 Mins 6 IngredientsFrikadeller är i princip kokta köttbullar- perfekt mat för barn!
21 Mins 5 IngredientsEtt enkelt recept som ger en saftig och smakrik kyckling-filet
35 Mins 4 IngredientsPotatis som kokar sig själv medan du gör andra saker!
Koka endast några minut