Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
150 | g |
|
100 | g |
|
1 | krm |
|
1 | tsk totalt |
|
0.5 | st |
|
1 | msk |
|
0.5 | krm |
|
2 | st |
|
1 | msk |
|
1 | krm |
Huvudrätter, Grönsaker, Vegetariskt, Ugnsbaka
|
BRYNT SMÖR, Del 1
Bryn smöret, häll över i en skål och kyl ned (jag ställde mitt i frysen och rörde om emellanåt så det skulle gå snabbt). Dela kantarellerna i små bitar och stek vätskan ur dem. När de vätskat av sig tillsätter du lite smör (utöver de angivna 100g till 2 pers) och steker några minuter till så de får yta. Lägg över dem i en skål och ställ åt sidan sålänge.
Smör Kantareller
UGNSBAKAD SPETSKÅL & TRYFFELBAKAD SCHALOTTENLÖK
Sätt ugnen på 200c. Klyv spetskålen i två delar, blanda flytande smör, salt & peppar och pensla runtom hela bitarna och lägg dem i en ugnsform.
Skala löken, halvera den på längden och vänd runt i tryffeloljan och saltet. Kör tillsammans med kålen i ugnen 15-20 min (15 min ger tuggmotstånd).
BRYNT KANTARELLSMÖR, Del 2:
Medan kålen & löken är i ugnen kan du fortsätta med det brynta smöret,
Ta ut smöret från frysen, det behöver inte ha stelnat helt och hållet. Tillsätt citronsaft, rapsolja & salt. Ta fram en elvisp och vispa tills det blir fluffigt, blir det inte det behöver smöret kylas ned mer. När du är nöjd med konsistensen vänds de stekta kantarellerna ned. Ställ smöret på kylning igen medan kålen & löken går klart. När de har några minuter kvar kan du steka några små fina kantareller att ha som topping.
Spetskål Flytande smör Salt Svartpeppar, grovmalen Schalottenlök Tryffelolja Kantareller Citronsaft Rapsolja Salt