Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
1 | paket |
|
1 | msk |
|
2 | tsk |
|
1 | tsk |
|
1 | tsk |
|
1 | tsk |
Tillbehör, Baljväxter, Mellanöstern, Vegansk, Ugnsbaka
|
Förvärm ugnen på ungefär 175 grader C varmluft/ 200 grader C utan varmluft.
Skölj kikärtorna och skala dem eventuellt genom att lägga dem i en bunke med kallt vatten och massera dem försiktigt mellan fingrarna så att skalen lossnar. Skalade kikärtor ger lite mer krispigt resultat.
Torka ärtorna på hushållspapper eller handduk.
Kikärtor, kokta
Lägg de torkade ärtorna i en bunke och blanda med samtliga kryddor och olivoljan. Blanda runt.
Förbered en plåt eller ugnsfast form med bakplåtspapper och strö ut de kryddade kikärtorna i ett lager.
Vik gärna upp bakplåtspappret lite eftersom det finns en risk att ärtorna sprätter som popcorn mot slutet av rostningen om de gått lite för länge i ugnen.
Olivolja Paprikapulver Chilipulver Spiskummin Salt
Sätt in plåten/ formen i mitten av ugnen ca. 40-50 minuter.
Vänd runt ärtorna någon gång under tiden och kolla extra noga mot slutet av rostningen.
Höj eventuellt temperaturen/ låt ärtorna gå längre om de fortfarande ser bleka ut alternativt ta ut dem i förtid/ sänk temperaturen om de riskerar att brännas.