Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Skogen är full av läckra svampar just nu och det är upp till alla att utnyttja Allemansrätten. På med stövlar och ta fram svampkorg och en renskniv, riktigt lyxigt är att ha med mackor o dricka för en fikapaus i skogen. Om du känner dig osäker på vilka svampar som är ätliga och vilka som ska lämnas kvar i skogen finns det mycket bra läsning på Svampguiden där det även finns länkar till förväxlingssvampar. Börja med de 5-stjärniga matsvamparna som Kantarell, Brun stensopp (Karl Johan-svamp), Trattkantarell och Röd trumpetsvamp så kommer du långt.
All svamp som ska tillagas mår bra av att vattnas ur innan den används eller om den ska frysas. Svamp kan även torkas, mindre svampar som hela eller större svampar som delade.
Några goda recept med svamp i är Risotto med kantareller eller Karl Johan-pasta.