Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Börja med att hälla av spadet från bönorna, antingen genom att hälla ut dem i en sil eller bara att klippa av två hörn från paketet så att spadet rinner ut. Låt rinna av.
Ta fram en sallads-skål och lägg i salladen, riv den med fingrarna om det är stora blad. Skär purjolök, tomat och paprika i lagom stora bitar. Blanda de hackade bitarna i sallads-skålen och avsluta med att hälla i de vita bönorna.
Smaka av med salt och peppar
Ta fram en stor skål och blanda olivolja, smör, vitlök (hackad eller pressad), kryddor och salt. Låt dra.
Skala rotfrukterna och skär dem i lagom stora bitar, skivor eller stavar. Det viktigaste är att de hårdaste rotfrukterna blir minst och de lite mjukare skärs i något större bitar för att alla ska bli klara samtidigt.
Häll ut rotsakerna på en plåt eller i en ugnsfast form så att det blir ett drygt lager, det är bra om alla delar får stekyta.
Ugnsrosta ca 40 minuter i 225 grader
Ta ut rotsakerna ur ugnen och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera gärna med några färska örter och salta vid behov.
Färdigt att servera!
Börja med att smula ner några blad rosmarin i olivoljan och låt dra i en stor skål tills resten är klart att marinera
Skiva aubergine och zucchini i ca 1 cm tjocka skivor och salta dessa
Torka av salt och vätska från grönsakerna med ett hushållspapper och lägg sedan ner dem i skålen med olivolja och rosmarin för att marinera innan grillningen. Det är inte superviktigt att de blir helt torra och att allt salt torkas bort.
Låt dra i minst 15-20 minuter.
Lägg upp på ett snyggt fat och garnera med några blad rosmarin och några droppar olivolja
Färdigt att servera!
Värm en stekpanna på medelvärme. Ta sedan kastrullen från spisen och häll av vattnet, låt sedan svampen ånga av utan lock.
Fräs smöret och låt det tystna, lägg sedan svampen i stekpannan och stek den några minuter. Vänd runt svampen så att alla bitar får träffa smöret, krydda med salt och svartpeppar
Häll upp svampen i en fin skål och ringla det sista matfettet över svampen. Garnera kanske med någon färsk ört som avslutning, till exempel timjan.
Färdigt att servera!
Häll upp creme fraiche i en skål, blanda i senap och kapris. Rör tills det blir en jämn sås
Smaka av med salt och peppar
Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda med creme fraiche
Smaka av med salt och peppar
Lägg upp i en fin skål.
Färdig att servera!
Aubergine 1 st | |
Champinjoner 400 g | |
Creme fraiche 3 dl | |
Creme fraiche 3 dl | |
Dijonsenap 1 msk | |
Kapris 2 msk | |
Olivolja 3 msk | |
Paprika 1 st | |
Potatis 0 0 | |
Purjolök 5 cm | |
Rosmarin 1 kvist | |
Sallad, påse eller huvud 1 st | |
Salt | |
Salt-Peppar | |
Salt-Peppar | |
Salt-Peppar | |
Salt-Peppar | |
Smör 2 msk | |
Sötpotatis 0 0 | |
Tomat 2 st | |
Vita bönor 1 pkt (380g) | |
Västerbottenost 150 g | |
Zucchini 1 st |