Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
2 | dl |
|
1 | dl |
|
1 | st |
|
1 | dl |
|
3 | dl |
Förrätter, Spannmål, Vegetariskt, Fritera
|
Plocka fram små skålar/ fat där du lägger i vetemjöl, lättvispat ägg och ströbröd i varsin skål/ fat.
Rulla köttbull-stora bollar av den kalla risotton och vänd dem sedan i förs (#1) vetemjöl, sedan (#2) ägg och sist (#3) ströbröd så att hela ytan täcks.
Lägg dem sedan att vila på en skärbräda eller fat innan de ska friteras.
Saffrans-risotto Vetemjöl Ägg Ströbröd
Värm frityroljan i en kastrull på medel-hög värme. (OBS! Bra att ha ett kastrull-lock redo att täcka med om oljan skulle råka bli för varm). Börja med en boll och vänd runt den med en gaffel tills hela ytan är friterad för att hitta rätt temperatur, det bör ta ca. 2-3 minuter att fritera en hel arancini.
Fortsätt sedan att fritera de övriga bollarna, lägg dock inte i för många åt gången så att oljan kallnar.
Frityrolja