Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
1.3 | kg |
|
2 | st |
|
1 | kvist |
|
1 | msk |
|
1 | msk |
|
1 | msk |
|
3 | msk |
Huvudrätter, Kött, Sous vide
|
Förbered vattenbadet och sous vide-cirkulatorn, ställ in den på 54 grader C.
Ta fram köttet och torka torrt med hushållspapper.
Skala vitlöken och skiva den alternativt pressa den och gnid in köttet.
Salta rikligt och krydda eventuellt med t ex paprikapulver, rosmarin och svartpeppar. Klappa in kryddorna ordentligt.
Lägg i plastpåse, ta bort det mesta av luften och förslut. I jsut det här fallt var köttbiten för stor för vakuum-påsen så det fick bli dubbla 5-liters fryspåsar istället. Luften togs bort genom att sänka ner påsarna under vatten utan att det läckte in på toppen och sedan försluta med dubbla påsklämmor.
Entrecote med ben Vitlök, klyfta Rosmarin Paprikapulver Svartpeppar, nymald Salt
Värm en stek eller grillpanna på hög värme.
Ta upp köttet ur plastpåsen och torka eventuellt av ytan med hushållspapper.
Lägg i stekpannan och stek tills det blir fin stekyta, max 2 minuter per sida. Resten av köttet har rätt temperatur redan efter vattenbadet.
Vänd köttet och sänk sedan värmen, tillsätt smöret och ös det smälta smöret över köttet några gånger med en sked.
Smör