Förvälld svamp, urvattnad svamp

Ett grundrecept för att förvälla (dvs vattna ur) de vanligaste matsvamparna som Karl Johan, kantarell, trattkantarell, trumpetsvamp, taggsvamp, kremlor, champinjoner, mm. Förvällning ger svampen mer koncentrerad smak inför övrig matlagning som stekning, stuvning, soppor mm. Även bra att förvälla före infrysning.


Crubbakockar

qrcode
Laga - Fullt upp:   hacka, blanda, vispa,…
Passa – Kolla då & då:   steka, småkoka,…
Vila – Maten sköter sig själv:   ugnsbaka, svalna, jäsa,…
Recept
  • ARBETSNIVÅ:

  • Laga
  • Passa
  • Vila
När ditt recept skall vara klart!
Recept, översikt
Emoji
"Håll ut, jag hjälper dig snart!"
Emoji "Håll ut, jag hjälper dig snart!!"
Emoji
"Håll ut, jag hjälper dig snart!"
¨