Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
1 | huvud |
|
50 | g |
|
2 | msk |
|
2 | msk |
|
4 | dl |
|
Tillbehör, Grönsaker, Vegetariskt
|
Börja med att förärma ugnen på 225 grader C.
Värm sedan en kastrull med vatten nog att täcka ett sönderblockat blomkålshuvud, salta vattnet lätt.
Skölj och dela blomkålshuvudet i lagom stora buketter under tiden som vattnet kokar upp. Använd gärna stammen också för att minska matsvinn.
Blomkål
Lägg blomålsbuketterna i det kokande vattnet och koka under lock ca. 5-7 minuter så att blomkålen fortfarande är spänstig, tänk på att den mjuknar ytterligare i ugnen.
BECHAMELSÅS
Gör den enkla bechamelsåsen under tiden som blomkålen kokar:
Värm en kastrull på medelvärme och värm det mesta av smöret tills det fräst klart utan att det bränns (spara lite smör till att smörja ugnsforman). Häll i vetemjölet i kastrullen och späd med mjölk, lite i taget och vispa ordentligt. Låt småputtra några minuter när all mjölk är tillsatt.
Smör Vetemjöl Mjölk