Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Här kommer en riktig helgrätt som tar lite tid att laga. Men väl värd det!
Grundreceptet är för 8 pers, dvs kan bli lite härliga extra matlådor till en vanlig familj.
Se även receptet på min Instagram
|
Jag lagar mat för
|
2 | msk |
|
3 | st |
|
1 | stjälk |
|
1 | st |
|
7 | st |
|
2 | st |
|
2 | msk |
|
2 | st |
|
1 | dl |
|
400 | g |
|
400 | g |
|
1 | kruka |
|
||
|
2 | msk |
|
1 | tsk |
|
1 | tsk |
|
1 | tsk |
|
||
|
||
|
1 | kg |
|
2 | dl |
|
2 | st |
|
1 | dl |
|
2 | tsk |
|
2 | msk |
|
2 | msk |
|
1 | msk |
|
||
|
Huvudrätter, Kött, Europa
|
Börja med tomatsåsen. Skiva chili, 2/3 gul lök och pressa drygt hälften av vitlöken (resten av löken sparas till köttbullarna). Tärna stjälkselleri & morötter. Fräs dem tillsammans med olivolja, minst 5-10 minuter.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt rödvin, buljongtärning, konserverade körsbärstomater & passerade tomater. Smaka av med kryddorna.
Tillsätt finhackade persiljan & basilikan. Smaka av med rödvinsvinäger, salt & peppar.
Olivolja Lök, gul Stjälkselleri Chili, röd Vitlök, klyfta Morot Köttbuljong, tärning Rödvin Körsbärs-tomat, konserv Tomat, passerade Persilja Basilika Oregano, torkad Mejram, torkad Paprikapulver Vitlökspulver Vinäger, rödvins Salt-Peppar
Låt såsen sjuda på svag värme!
Nu till köttbullarna!
Börja med att blanda mjölk med ströbröd, chilipulver & pressade vitlöksklyftor. Vispa väl och låt stå o svälla ca 10 minuter. Finhacka den gula löken under tiden och stek den mjuk. Lägg färsen i en bunke tillsammans med äggen och den stekta gula löken. Tillsätt mjölkblandningen tillsammans med finhackade persiljan & basilikan. Blanda väl och smaka av med salt o peppar.
Mjölk Ströbröd Chilipulver Ägg Vitlök, klyfta Lök, gul Basilika, finhackad Persilja, finhackad Flingsalt Svart- och vitpeppar