Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
4 | msk |
|
2 | msk |
|
6 | dl |
|
200 | g |
|
16 | st |
|
400 | g |
|
2 | msk |
|
1 | st |
|
2 | st |
|
600 | g |
|
4 | kvistar |
|
1 | st |
|
||
|
Huvudrätter, Pasta, Middag, Ugnsbaka
|
SALLSICCIA-SÅS
Börja med att bryna salsiccia-färsen på ganska hög värme i en torr panna eftersom färsen avger rätt mycket fett.
Sänk värmen till medel när färsen börjar bli genomstekt och tillsätt tomatpurén, den finhackade löken samt krossade/ pressade/ finhackade vitlöken. Låt steka med några minuter. Lägg därefter i tomatkross, timjan ,lagerblad och smaka av med salt och peppar.
Låt sedan såsen småputtra medan du gör bechamelsåsen.
Salsicciafärs Tomatpure Gul lök, finhackad Vitlök, klyfta Tomatkross Timjan Lagerblad Salt Peppar
OSTSÅS 1:
Börja med att förvärma mjölken i en separat kastrull eller i mikrovågsugnen så att den precis börjar ånga.
Under tiden, smält smöret tills det börjar fräsa lite och tillsätt då mjölet och vispa runt så att allt blandas till en lös smet.
Häll i ca hälften av mjölken och vispa runt ordentligt eftersom såsen kommer att tjockna ordentligt. Späd med resten av mjölken då det blivit en jämn sås. Salta och peppra.
Mjölk Smör Mjöl
MONTERING:
Smörj en ugnsfast form, gärna fyrkantig så att lasagneplattorna passar hyfsat.
Grunda med ett lager ostsås och täck det lagret med lasagneplattor utan att de överlappar varandra.
Fortsätt sedan med att varva salsiccia-sås och lasagneplattor i tre lager.
Avsluta med ett lager ostsås och toppa med resten av den rivna osten.
Sätt in formen i ugnen.
Lasagneplattor, färska Ost, riven