Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
0.5 | dl |
|
2 | st |
|
9 | dl |
|
3 | dl |
|
1 | dl |
|
2 | dl |
|
Tillbehör, Spannmål, Vegetariskt, Koka
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris Olivolja Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin Grönsaksbuljong