Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
4 | msk |
|
1 | st |
|
1 | dl |
|
3 | kg |
Huvudrätter, Kött, Buffet, Europa, Julmat, Ugnsbaka
|
Sätt ugnen på 175 grader C (vanlig ugn). Skölj av skinkan och torka den med hushållspapper.
Svep sedan in hela skinkan i aluminiumfolie med svålen uppåt. Placera skinkan på ett galler med en ugnsplåt under, klä gärna botten av plåten med ett lager aluminiumfolie. Avsluta med att sticka in en termometer till centrum av skinka och sätt in alltihop i mitten av ugnen.
Rimmad skinka
Ta ut skinkan och höj ugnstemperaturen till 225 grader C. Öppna folien och klipp bort eventuellt steknät samt skär bort svålen. Spara gärna spadet och använd till dopp i gryta eller som smakhöjare för grönkål. Placera skinkan i en ugnsfast form.
Blanda senap och äggula, pensla hela skinkan med blandningen. Avsluta med att ströa på ströbröd runt så mycket som möjligt av skinkan.
Senap, skånsk Äggula Ströbröd