Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
Det här är en perfekt vardags-chili som är lätt att göra personlig med kryd
20 Min 10 IngredientsDet här är ett superenkelt, klassiskt, tillbehör till stekar eller köttbullar. E
20 Min 10 IngredientsEtt spänstigt och vackert tillbehör som fungerar till både kött, fisk ochgveget
20 Min 10 IngredientsKnapriga chips på jordärtskocka. Just det här receptet lämpar sig om du endast
20 Min 10 IngredientsDet här receptet räcker till 4 personer som tillbehör och till 2 personer som vegetar
20 Min 10 IngredientsEtt enkelt recept som ger en saftig och smakrik kyckling-filet
20 Min 10 IngredientsKall sås med ägg, dill, crème fraîche o majonnäs. Passar perfekt till f
20 Min 10 IngredientsDet här är en perfekt fredagspasta som enkel middag eller en snabb helglunch. Det passar b
20 Min 10 IngredientsEn frisk och god sås som passar till all sort medelhavsmat. I just det här receptet anv&a
20 Min 10 IngredientsEn enkel senapssås med mycket smak
Börja gärna med lite senap i taget och sma
Det här är ett sätt att äta pulled pork och det finns så klart flera. B&ou
20 Min 10 IngredientsPimientos de padrón är mini-paprikor som fast de liknar chillis är milda i smaken.
20 Min 10 Ingredients