Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
I'm Cooking for
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
En frisk och god sås som passar till all sort medelhavsmat. I just det här receptet anv&a
20 Mins 10 IngredientsEn enkel sås som kan göras antingen på turkisk yoghurt eller crème fraî
20 Mins 10 IngredientsEn mustig, vegetarisk tomatsås med röda linser! Ett enkelt alternativ till köttfärssås och du kan ha
20 Mins 10 IngredientsBasmatiris odlas i norra Indien och Himalaya. Det har en lite nötaktig smak och består av
20 Mins 10 IngredientsSuperkrämig pasta linguine med oliv-tapenade mjukost och champagne-vinäger.
He
Smarriga laxburgare, här serverade med potato buns med sriachamayo, sallad, körsbärst
20 Mins 10 IngredientsEntrecôte kan ju både grillas och stekas där stekning i grillpanna är ett slag
20 Mins 10 IngredientsMiniaubergine med riven tomat, vitlök, basilika, salladslök & parmesan! Ett perfekt ti
20 Mins 10 IngredientsPasta med tonfisk i tomat- & hummersås stod på menyn ikväll. Ingenting inveckla
20 Mins 10 IngredientsHet och smakrik vegetarisk gryta. Ni som inte provat vegetarisk mat "på riktigt" uta
20 Mins 10 IngredientsThe simple way to Swedish potluck
20 Mins 10 IngredientsKöttbullar som först kokats i buljong och sedan steks för att få fin yta blir l
20 Mins 10 IngredientsDet finns aldrig för många sätt att laga till potatis och Pommes fondant har ett av
20 Mins 10 IngredientsKycklinglårfilé är urbenade kycklinglår och har mer insprängt fett j&au
20 Mins 10 Ingredients