Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
4 st |
|
1 st |
|
1 st |
|
0.5 st |
|
0.5 st |
|
1 st |
|
4 st |
|
1 st |
|
1 dl |
|
1 msk |
|
|
|
|
|
1 msk |
|
2 st |
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Krossa vitlöken och skär övriga ingredienser i lagom stora bitar. Börja att steka löken i olivolja lägg sedan i de grönsaker som är hårda (som rotsaker, squash, paprika) och de som behöver vattnas ur (svamp, aubergine). Krydda med salt och eventuella torra kryddor. Lägg i tomater på slutet så att de inte blir sönderstekta, sista 3-5 minuterna före servering så att de bara blir varma. Smaka av med salt och vinäger.
Vitlök, klyfta ,Lök, gul ,Squash ,Aubergine ,Olivolja ,Chili ,Paprika, röd ,Champinjon ,Vinäger ,Spiskummin ,Tomat ,Sparris
Barnens middag ikväll blev en succe. Få ingredienser men blev iktigt gott ändå
20 Min 10 IngredientsHälleflundra i sous vide blir fantastiskt gott. Rimma gärna fisken dagen innan i 3%-ig sal
20 Min 10 IngredientsDet här är en variant av potatis i ugn med färskpotatis som inte behöver lika l&
20 Min 10 IngredientsVIlken middag det blev ikväll. Egentligen vegetarisk men tillsatte kötttfärs för
20 Min 10 IngredientsRotsaksblandning i ugn är ett praktiskt tillbehör, speciellt på hösten/ vintern
20 Min 10 IngredientsEn supergod sommar-middag som är enkel att förbereda ochsomser snygg ut vid serveringen. N
20 Min 10 IngredientsKantareller, smör, salt och peppar... Svårare behöver det inte vara för att lyf
20 Min 10 IngredientsEn matig sallad som också ger nyttiga proteiner. Du kan självklart ta andra sorters bönor än de som
20 Min 10 IngredientsEn klassiker som kan varieras i oändlighet.
Vill du byta till en vegetarisk variant med
Det fina med vegetariska grytor som den här är att det inte är så noga med ingr
20 Min 10 IngredientsStekt ägg är ett superenkelt tillbehör som kan lagas på en massa sätt. Hel
20 Min 10 Ingredients