Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
I'm Cooking for
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
4 st |
|
1 st |
|
1 st |
|
0.5 st |
|
0.5 st |
|
1 st |
|
4 st |
|
1 st |
|
1 dl |
|
1 msk |
|
|
|
|
|
1 msk |
|
2 st |
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Krossa vitlöken och skär övriga ingredienser i lagom stora bitar. Börja att steka löken i olivolja lägg sedan i de grönsaker som är hårda (som rotsaker, squash, paprika) och de som behöver vattnas ur (svamp, aubergine). Krydda med salt och eventuella torra kryddor. Lägg i tomater på slutet så att de inte blir sönderstekta, sista 3-5 minuterna före servering så att de bara blir varma. Smaka av med salt och vinäger.
Vitlök, klyfta ,Lök, gul ,Squash ,Aubergine ,Olivolja ,Chili ,Paprika, röd ,Champinjon ,Vinäger ,Spiskummin ,Tomat ,Sparris
Salvia är så gott och speciellt ihop med friska syran hos citron! Här är ett sn
20 Mins 10 IngredientsAtt koka perfekta ägg är en konst. Här kokas vattnet upp först och sedan lä
20 Mins 10 IngredientsBrynt vispat kantarellsmör, tryffelbakad schalottenlök, ugnsbakad spetskål och sm&ou
20 Mins 10 IngredientsFläskfilé, vitlök, Dijonsenap och timjan är supergott ihop. Tillsammans med fr
20 Mins 10 IngredientsStuvade makaroner är fantastiskt gott till både köttbullar och korv. Ta med lite mus
20 Mins 10 IngredientsEn komplett asien-inspirerad rätt med en mängd tillbehör som inte på någo
20 Mins 10 IngredientsEn klassisk gröt som kan varieras på en massa sätt med sylt, mos, nötter, kanel
20 Mins 10 IngredientsTill de här burgarna rekommenderar jag nymalen högrevsfärs eller mer vanilg nötf
20 Mins 10 IngredientsGrillost och linser med tandoori är en överaskande god kombination. Testa gärna denna
20 Mins 10 IngredientsFläskytterfilé (benfri kotlettrad) är en mör, lättlagad bit fläskk&o
20 Mins 10 IngredientsLime och basilika är en fin kombination, tillsammans med crunchiga nötter, pepprig ruccola
20 Mins 10 IngredientsDekorera dina maträtter med dessa fina blad. Du behöver en silikonform till dessa, t ex en
20 Mins 10 IngredientsDen här salladen är beräknad som sidosallad till annan mat och dubbla gärna rece
20 Mins 10 IngredientsGetost smakar perfekt till både vegetariska rätter, lamm och nötkött!
20 Mins 10 IngredientsVästerbottenpaj är ett måste till skaldjur, även om du inte är i Väst
20 Mins 10 Ingredients