Kryddblandning, lättrimmad fisk

Den här kryddblandningen funkar till att lättrimma t ex torskfilé före tillagning så att den smakar mer och håller ihop bättre. Rimma ca. 30-60 min före tillagning, 4port. motsvarar ca 6-700 g fisk.
Proportionerna är 1:2:4 med vitpeppar:socker:salt.
Alternativt kan du rimma fisken i ca. 4%-ig saltlag (40 g salt/ liter vatten) i ca. 7-8h.
Grundrecept av Anna Bergström


Crubbakockar

qrcode
Laga - Fullt upp:   hacka, blanda, vispa,…
Passa – Kolla då & då:   steka, småkoka,…
Vila – Maten sköter sig själv:   ugnsbaka, svalna, jäsa,…
Recept
  • ARBETSNIVÅ:

  • Laga
  • Passa
  • Vila
När ditt recept skall vara klart!
Recept, översikt
Emoji
"Håll ut, jag hjälper dig snart!"
Emoji "Håll ut, jag hjälper dig snart!!"
Emoji
"Håll ut, jag hjälper dig snart!"
¨