Kryddblandning, lättrimmad fisk

Den här kryddblandningen funkar till att lättrimma t ex torskfilé före tillagning så att den smakar mer och håller ihop bättre. Rimma ca. 30-60 min före tillagning, 4port. motsvarar ca 6-700 g fisk.
Proportionerna är 1:2:4 med vitpeppar:socker:salt.
Alternativt kan du rimma fisken i ca. 4%-ig saltlag (40 g salt/ liter vatten) i ca. 7-8h.
Grundrecept av Anna Bergström


Crubbakockar

qrcode
Cook – Occupied:   Chop, mix, whisk, …
Check – Look now and then:   Fry, simmer, …
Rest – The food cooks itself:   Cool, rise, roast, …
Recipe
  • CHEF WORK LEVEL:

  • Cook
  • Check
  • Rest
När ditt recept skall vara klart!
Recipe Brief
Emoji
"Håll ut, jag hjälper dig snart!"
Emoji "Håll ut, jag hjälper dig snart!!"
Emoji
"Håll ut, jag hjälper dig snart!"
¨