Severity: Notice
Message: Undefined index: lang
Filename: models/Base.php
Line Number: 1686
Backtrace:
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/models/Base.php
Line: 1686
Function: _error_handler
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/controllers/Site.php
Line: 176
Function: get_menu_uri
File: /var/www/clients/client0/web22/web/index.php
Line: 315
Function: require_once
Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Entrecote med ben är en rejäl köttbit som många kan dela på. I just det här fallet kördes den i sous vide för att få rätt innertemperatur och sedan fixades köttytan ca. 15-20 minuter före serveringen. Supergott ihop med frasig ugnspotatis, en bearnaise, långstekt röd paprika och en enkel sallad till. OBS, funkar även med en färdig bea...
Fantastiskt god middag
Jag lagar mat för
|
1.3 | kg | |
|
2 | st | |
|
1 | kvist | |
|
1 | msk | |
|
1 | msk | |
|
1 | msk | |
|
3 | msk |
|
1.2 | kg | |
|
50 | g | |
|
2 | st | |
|
3 | msk | |
|
3 | tsk | |
|
3 | tsk |
|
2 | st | |
|
2 | msk | |
|
1 | msk | |
|
1 | tsk | |
|
|
100 | g | |
|
2 | cm | |
|
5 | cm | |
|
1 | st | |
|
10 | st | |
|
1 | dl | |
|
|
200 | g | |
|
1 | st | |
|
2 | msk | |
|
3 | msk | |
|
4 | korn | |
|
2 | st | |
|
3 | msk | |
|
3 | msk | |
|
1 | krm |
|
Förbered vattenbadet och sous vide-cirkulatorn, ställ in den på 54 grader C.
Ta fram köttet och torka torrt med hushållspapper.
Skala vitlöken och skiva den alternativt pressa den och gnid in köttet.
Salta rikligt och krydda eventuellt med t ex paprikapulver, rosmarin och svartpeppar. Klappa in kryddorna ordentligt.
Lägg i plastpåse, ta bort det mesta av luften och förslut. I jsut det här fallt var köttbiten för stor för vakuum-påsen så det fick bli dubbla 5-liters fryspåsar istället. Luften togs bort genom att sänka ner påsarna under vatten utan att det läckte in på toppen och sedan försluta med dubbla påsklämmor.
Entrecote med ben ,Vitlök, klyfta ,Rosmarin ,Paprikapulver ,Svartpeppar, nymald ,Salt
Värm en stek eller grillpanna på hög värme.
Ta upp köttet ur plastpåsen och torka eventuellt av ytan med hushållspapper.
Lägg i stekpannan och stek tills det blir fin stekyta, max 2 minuter per sida. Resten av köttet har rätt temperatur redan efter vattenbadet.
Vänd köttet och sänk sedan värmen, tillsätt smöret och ös det smälta smöret över köttet några gånger med en sked.
Smör
Börja med att förvärma ugnen på 225 grader C (vanlig) och 210 grader C (varmluft)
Förvärm även en kastrull med vatten för att koka potatisen i.
Skala potatisen och dela gärna stora potatisar så att alla blir ungefär lika stora, som golfbollar ungefär. Lägg ner potatisen i kastrullen med vatten.
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Potatis ,Smör
När det yttersta potatislagret blivit mjukt, häll av vattnet och vänd försiktigt runt kastrullen med lock så att potatisarna rullar runt mot varandra inne i kastrullen. Lyft locket och titta så att det bildats som potatismos runt varje potatis. Om inte, fortsätt rulla runt potatisarna lite mer.
Häll sedan över potatisen i en smörad ugnsfast form, salta och sätt in i ugnen.
Förbered örtsmöret genom att ta det rumsvarma smöret och blanda med timjan, pressad/ hackad vitlök, persilja och salt.
Ta ut potatisen ur ugnen och klicka ut örtsmöret, blanda runt försiktigt med en sked så att inte potatisarna går sönder. Sätt seddan in potatisen i ugnen igen.
Vitlök, klyfta ,Persilja, finhackad ,Timjan, torkad ,Salt
Blanda den finhackade löken, vinägern, vattnet, krossade vitpepparkorn och ca hälften av dragonen i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Reducera till ca. hälften av volymen. Sila sedan avkoket och häll tillbaka i kastrullen.
Separera äggulorna från äggvitan undertiden som blandningen reduceras.
Charlottenlök ,Vinäger, vitvins ,Vatten ,Vitpeppar ,Dragon ,Äggula
Nu kommer det svåra och det gäller att inte ha för varmt här, max ca 50 grader. Blir det för varmt så koagulerar äggulan och blir grynig så att såsen skär sig.
Gör så här: Häll först tillbaka avkoket med vinäger och dragon i kastrullen och värm försiktigt till ca 40 grader. Blanda i äggulorna och vispa till ett fint skum. TIillätt sedan smöret några droppar i taget och vispa kraftigt så att smöret binder sig till äggulan samtidigt som kastrullen värms försiktigt. När blandningen börjar tjockna något så tas kastrullen bort från värmen och placeras t ex på en fuktig trasa för att inte kasa iväg. Tillsätt resten av smöret under kraftig vispning tills den blir lagom fast (ungefär som majonäs)
För lös sås- prova att värm försiktigt till ca. 50 grader C under vispning
Såsen skär sig- Kyl snabbt, antingen med en isbit, en matsked kallt vatten eller sänk ner kastrullen i kallt vattenbad under kraftig vispning.
Äggula ,Smör
# | Bild | Meny id |
---|
# | Bild/Länk | Namn SE/EN | Uri SE/EN |
---|