Severity: Notice
Message: Undefined index: lang
Filename: models/Base.php
Line Number: 1681
Backtrace:
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/models/Base.php
Line: 1681
Function: _error_handler
File: /var/www/clients/client0/web22/web/_crubb/controllers/Site.php
Line: 176
Function: get_menu_uri
File: /var/www/clients/client0/web22/web/index.php
Line: 315
Function: require_once
Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Den här salladen med grillad flankstek och grillade grönsaker kan gärna serveras ljummen och direkt från grillen. Att salladen ser läcker ut upplagd på ett stort fat är ett extra plus!
Med mojo rojo får du dessutom en smakrik sås som passar perfekt till grillat kött.
Jag lagar mat för
|
700 | g | |
|
1 | st | |
|
1 | st | |
|
1 | knippe | |
|
300 | g | |
|
12 | st | |
|
1 | pkt | |
|
2 | tsk | |
|
1 | dl | |
|
|||
|
|
3 | skivor | |
|
300 | g (avrunnen vikt) | |
|
1 | st | |
|
2 | msk | |
|
1 | tsk | |
|
1 | msk | |
|
1 | krm | |
|
1 | tsk | |
|
3 | dl | |
|
0.5 | tsk |
|
Börja med att ta fram köttet, krydda och droppa över lite olja. Använd gärna en marinad eller grillkryddor efter tycke och smak.
Marinera även grovt delad sparris, paprika och squash i lite olivolja, några droppar rödvinsvinäger, salt och peppar så att de hinner suga i sig kryddor och olja före de möter grillen.
Förvara svalt om köttet & grönsakerna förbereds långt i förväg, lägg dock fram dem ca. 30 minuter så att de blir rumstempererade före grillningen. Förbered grillen så att allt är klart när det är dags att grilla.
Flankstek ,Sparris ,Paprika, röd ,Squash ,Salt ,Peppar ,Olivolja
När det börjar dra ihop sig till att äta är det dags att grilla. Börja med att grilla flanksteken till ca. 55 grader C, ca. 3-4 minuter på varje sida över direkt värme på grillen. Lägg sedan köttet åt sidan ca 10 minuter paketerat i t ex bakplåtspapper så att det får vila till sig innan det skärs upp.
Grilla grönsakerna under tiden så att de får fin färg, gärna i en korg eller i grillform med öppningar för att få till grillsmaken. Kör på direkt värme tills de får fin färg, rör om då och då under tiden. Ca 6-10 minuter totalt beroende på grilleffekt.
Börja med att mixa formbrödet och tillsätt sedan grillade paprikan (spara oljan!), vitlök, rödvinsvinäger, paprikapulver, pressad citron, chili och spiskummin.
Mixa till en jämn konsistens.
Formbröd ,Grillad paprika, inlagd ,Vitlök, klyfta ,Paprikapulver, rökt ,Pressad citron ,Chilipulver ,Spiskummin ,Rödvinsvinäger
Mät upp den sparade oljan från de inlagda paprikorna och toppa upp med någon annan matolja, till exempel olivolja eller rapsolja. Vispa i oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar något. Det underlättar om oljan är ganska kall.
Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor.
Matolja ,Salt