Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
I'm Cooking for
|
8 st |
|
1 st |
|
200 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
1 msk |
|
1 st |
|
7 dl |
|
50 g |
|
4 msk |
|
|
|
|
|
|
|
|
FÖRBERED SQUASH/ ZUCCHINI
Börja med att förbereda squashen, antingen genom att finhacka den och steka i olivolja & salt eller som här hyvla den med osthyvel och ugnsbaka den ca. 10 minuter i 200 grader C tillsammans med olivolja & salt. Ställ åt sidan och låt svalna
Squash ,Olivolja ,Salt
TOMATSÅS
Under tiden squashen bakas i ugnen kan tomatsåsen förberedas. Finhacka gul lök och stek den tillsammans med tomatpurén i olivolja på medelvärme i en djup kastrull eller stekpanna utan att löken tar färg.
Tillsätt tomatkross och låt koka ihop minst 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Lök, gul ,Tomatkross ,Tomatpure
PASTARULLARNA
Dags för pastarullarna! Börja med att hyvla drygt hälften av osten. Lägg ut de färska pastaplattorna och fördela sedan squash, kokt skinka och ostskivorna. Rulla sedan ihop pastaplattorna hårt till rullar och rulla sedan in dem i plastfolie.
Placera svalt i kylskåp fram tills det är dags att montera ihop delizien, fram till detta moment kan tillagningen förberedas i god tid.
Lasagneplattor, färska ,Ost, smakrik ,Kokt skinka
BECHAMELSÅS
Förbered bechamelsåsen i samband med gratineringen av delizien så att den är varm vid monteringen.
Börja med att förvärma mjölken i en kastrull på medelvärme. Smält sedan smöret i en separat kastrull och vispa ner mjölet som får puttra en kort stund tillsammans innan den mjölken tillsätts, lite i taget under omrörning tills allt blir en jämn sås. Låt småkoka ca. 5 minuter, skrapa över lite muskot och smaka av med salt och peppar.
Ställ sedan bechamelen åt sidan så länge.
Mjölk ,Smör ,Vetemjöl ,Muskot ,Salt ,Peppar
MONTERING
Börja med att förvärma ugnen på 225 grader C.
Ta fram pastarullarna, tomatsåsen samt bechamellen. Smörj en ugnsform med smör och riv resten av osten.
Ta bort plasten och dela pastarullarna så att de blir ca. 5 cm höga.
Grunda med ett lager bechamel och ställ sedan pastarullarna i formen.
Häll över tomatsåsen och resten av bechamelen över alla pastarullarna.
Avsluta med att sprida den rivna osten över alltihop.
Trendig husmanskost från Småland. Det här receptet ger bastanta kroppkakor med lago
91 Mins 7 IngredientsEn vegetarisk risotto med svamp och grönsaksbuljong. Gott både för sig själv oc
30 Mins 8 IngredientsJordärtskockspure med parmesan funkar mycket bra ihop med stekt kött som t ex entrecôte eller utskur
19 Mins 4 IngredientsVanlig pasta som köps torkad. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, vanli
17 Mins 3 IngredientsGrundrecept för ris, ett bra tillbehör till olika maträtter.
Det finns massor
Kokt potatis är ett bra tillbehör som funkar till många rätter. Här ä
32 Mins 1 IngredientsEn enkel rätt som kan serveras med pasta och eventuellt bacon
9 Mins 3 IngredientsEtt lite annorlunda sätt att servera kycklingbröst
38 Mins 6 IngredientsFrikadeller är i princip kokta köttbullar- perfekt mat för barn!
21 Mins 5 IngredientsEtt enkelt recept som ger en saftig och smakrik kyckling-filet
35 Mins 4 IngredientsPotatis som kokar sig själv medan du gör andra saker!
Koka endast några minut