Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
0.5 dl |
|
2 st |
|
9 dl |
|
3 dl |
|
1 dl |
|
2 dl |
|
|
|
800 g |
|
1 st |
|
0.5 dl |
|
0.5 st |
|
5 kvistar |
|
1 msk |
|
1 tsk |
|
1 tsk |
|
2 tsk |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
Skala och finhacka schalottenlöken. Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs den hackade löken i olivolja på medelvärme så att den endast blir blank och inte tar färg. Tillsätt riset och höj värmen till medelvärme. Blanda runt så att även riset blir blankt. Värm buljongen i en egen kastrull, den ska vara varm när den tillsätts till riset senare.
Avorioris ,Olivolja ,Schalottenlök
Häll i det vita vinet och låt detta sugas in helt i riset. Häll därefter i 3-4 dl av buljongen och låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan buljong lite i taget i takt med att riset suger upp vätskan. Rör ofta och se till att risotton håller sig krämig, inte stabbig. Smaka av riset efter ca. 15 minuter och ta av kastrullen från värmen då det endast återstår en liten hård kärna i riskornen.
Vitt vin ,Grönsaksbuljong
Bryn kycklinglårfiléerna i en stekpanna tillsammans med 2 msk olivolja på medelhög-hög värme så att filéerna får fin färg. Blanda under tiden en marinad på resten av olivoljan med kryddorna och krossad vitlöksklyfta i en ugnsfast form stor nog att rymma alla kycklinglårfiléerna. Skär citronen i klyftor eller skivor
Kycklinglårfilé ,Olivolja ,Vitlök, klyfta ,Citron ,TImjan ,Paprikapulver ,Chilipulver ,Spiskummin ,Salt
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
En klassiker på grillat eller stekt kött. Funkar också på bitigare vegetariska rätter som spetskål e
20 Min 10 IngredientsEn superenkel vardagsräddare. Att citron & basilika är en utmärkt kombo har jag s
20 Min 10 IngredientsHittade massvis med Karl-Johan svamp som förvälldes och tog plats i frysen för framti
20 Min 10 IngredientsDet här receptet räcker till 4 personer som tillbehör och till 2 personer som vegetar
20 Min 10 IngredientsGetost smakar perfekt till både vegetariska rätter, lamm och nötkött!
20 Min 10 IngredientsPotatis som kokar sig själv medan du gör andra saker!
Koka endast några minute
Gott på spetskålen, mackan, köttbiten… på skeden… ja! Ni fattar
20 Min 10 IngredientsEnkelt basrecept som funkar med de grönsaker eller rotsaker du har hemma, se förslaget i i
20 Min 10 IngredientsIkväll blev det en barnvänlig 80-talsklassiker som aldrig går ur tiden. Få ing
20 Min 10 IngredientsEn perfekt middag med guldkant! Ugnsbakad lax toppad med dill och handskalade räkor.
20 Min
10 Ingredients