Experience a whole new way of cooking at home. Log in or Register new user. Good luck!
By logging in, you agree to our
Conditions
and
Privacy Policy
Fill in your e-mail and check your e-mail, when you click on the link in the e-mail, your e-mail is verified and after this you can change your password.
I'm Cooking for
|
4 skivor |
|
150 g |
|
3 st |
|
1 st |
|
2 msk |
|
3 msk |
|
4 msk |
|
1 burk (400 g) |
|
3 dl |
|
3 dl |
|
1 st |
|
1 msk |
|
2 st |
|
2 tsk |
|
1 tsk |
Värm en stor gryta på medelvärme och bryn köttet i smör eller olja så att det blir en fin yta utan att brännas.
Hacka under tiden rotselleri och morot fint i ca. 1 cm stora kuber och finhacka den gula löken. Lägg undan köttet och fräs sedan rotfrukts-hacket i samma gryta några minuter.
(Alternativt kan köttet stekas i en stekpanna samtidigt som rotfruktshacket, koka i så fall ur stekpannan med någon deciliter vatten och häll över i grytan så att inga goda smaker går förlorade från stekningen)
Kalvlägg ,Rotselleri ,Gul lök ,Morot ,Fett till stekning
Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda ihop med det frästa rotfrukts-hacket. Pudra över vetemjölet och blanda runt så att det fördelas i hela blandningen. Klicka i tomatpurén, blanda runt och fortsätt sedan med att blanda i krossade tomater, vatten, vin, söndersmulad buljongtärning samt alla kryddorna. Blanda runt ock låt koka upp.
Vetemjöl ,Tomatpure ,Krossade tomater ,Vatten
Lägg på ett lock på grytan och låt den sedan fortsätta koka på spisen eller sätt in grytan i ugnen på ca. 190-200 grader C (värmetålig gryta o lock så klart....). Låt koka i ca. 2h oavsett om du väljer spisen eller ugnen för att koka klart.
Rör om försiktigt någon gång då och då under tiden, rör gärna försiktigt så att inte köttet sönderdelas för mycket.
Grytan kan koka längre än 2h, se dock till att den inte kokar torrt och eventuellt kan temperaturen sänkas något på slutet.
Smaka av med salt och vitpeppar
Blanda eventuellt i lit Gremolata till grytan när den kokat klart alternativt servera Gremolata separat tillsammans med Osso buco.
Trendig husmanskost från Småland. Det här receptet ger bastanta kroppkakor med lago
91 Mins 7 IngredientsEn vegetarisk risotto med svamp och grönsaksbuljong. Gott både för sig själv oc
30 Mins 8 IngredientsJordärtskockspure med parmesan funkar mycket bra ihop med stekt kött som t ex entrecôte eller utskur
19 Mins 4 IngredientsVanlig pasta som köps torkad. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, vanli
17 Mins 3 IngredientsGrundrecept för ris, ett bra tillbehör till olika maträtter.
Det finns massor
Kokt potatis är ett bra tillbehör som funkar till många rätter. Här ä
32 Mins 1 IngredientsEn enkel rätt som kan serveras med pasta och eventuellt bacon
9 Mins 3 IngredientsEtt lite annorlunda sätt att servera kycklingbröst
38 Mins 6 IngredientsFrikadeller är i princip kokta köttbullar- perfekt mat för barn!
21 Mins 5 IngredientsEtt enkelt recept som ger en saftig och smakrik kyckling-filet
35 Mins 4 IngredientsPotatis som kokar sig själv medan du gör andra saker!
Koka endast några minut