Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
Jag lagar mat för
|
500 g |
|
140 g |
|
4 msk |
|
1 msk |
|
2 dl |
|
1 st |
|
1 tsk |
|
|
|
0.5 st |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 tsk |
|
2 msk |
|
2 msk |
|
4 dl |
|
0.5 st |
|
1 dl |
|
1 msk |
|
1 dl |
|
|
|
800 g |
|
40 g |
|
4 st |
|
4 skivor |
|
1 st |
|
2 msk |
|
|
|
25 g |
Värm ugnen till 200 grader C.
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla ca. 10 minuter.
Ta fram resten av ingredienserna under tiden samt smörj en bakform med smör och klä den med bacon enligt bilden. Det går även att lägga ut bacon på en skärbräda och sedan forma en limpa på frihand om du inte har en bakform.
Ströbröd ,Potatismjöl ,Mjölk ,Bacon ,Smör
Blanda ner ägg, salt, peppar, riven lök och eventuell torkad svamp i ströbrödsblandningen. Tillsätt köttfärsen och blanda allt till en jämn smet, avsluta med att fördela oliverna. Lägg smeten i formen och vik runt bacon-skivorna snyggt.
Köttfärs ,Ägg ,Salt ,Svartpeppar ,Lök, gul ,Oliver ,Trattkantarell, torkad
Värm en tjockbottnad kastrull på medelvärme och bryn smöret. Blanda i mjölet och bryn det någon minut under omrörning så att det bildas en pasta. Späd med vatten tillsammans med buljongtärning och trattkantarellerna. Rör om och låt koka upp.
Smör ,Vetemjöl ,Vatten ,Buljong, tärning ,Trattkantarell, torkad
Låt koka upp och sedan småkoka ytterligare 15-25 minuter, ca 15 minuter för färskpotatis och ca 20 minuter för vinterpotatis och ytterligare några minuter om du har stora potatisar. Glänta gärna lite på locket så att inte vattnet kokar över.
Känn med en sticka i den största potatisen och avbryt kokningen när den fortfarande har en liten hård kärna för att unvika överkokt potatis, den mjuknar på eftervärmen.
Häll av vattnet med locket på glänt för att hindra potatisen från att ramla ur kastrullen
Ta fram ingredienserna och en fin sallads-skål
Dela tomaterna i halvor eller kvartar och gurkan i skivor, lägg sedan allt i skålen tillsammans med salladen.
Lägg till eventuella andra ingredienser som passar och finns hemma
Blanda runt alltihop lätt i skålen
Salladsmix ,Körsbärstomat ,Gurka ,Champinjon ,Oliver ,Salt-Peppar
Porcetta är en fläsksida som fyllts med goda örter och sedan rullats ihop till en rul
20 Min 10 IngredientsSoppa på trattkantareller är ett måste på hösten och det är precis
20 Min 10 IngredientsEtt enkelt recept som funkar för i princip vilken svamp som helst. 20 Min 10 Ingredients
En enkel salladskombo som inte kräver några svårare förberedelser än att
20 Min 10 IngredientsSaftig fläskfile ihop med en krämig potatisgratäng smaksatt med en underbar blå
20 Min 10 IngredientsPorterhouse, T-bone och Clubsteak är liknande köttbitar med varierande grad av filé
20 Min 10 IngredientsDet här är en perfekt vardags-chili som är lätt att göra personlig med kryd
20 Min 10 IngredientsStekt entrecote som får avslutas med smör, vitlök och rosmarin är en lyxigt enk
20 Min 10 IngredientsDen här rabarberpajen med smuldeg är superenkel att få till och här har den kry
20 Min 10 IngredientsEn snabb gräddsås som funkar med torkade trattkantareller, behöver inte blötl&a
20 Min 10 Ingredients